25 01 2021

EDILTECO® BENELUX DE SPECIALIST IN VERBETERING EN ISOLATIE VAN GEBOUWEN CONSOLIDEERT ZIJN OMZET

EDILTECO® Benelux, dat intussen 26 jaar in België is gevestigd, is een filiaal van de Italiaanse Edilteco® Group. Die is internationaal actief en biedt met een reeks systemen en producten meerdere oplossingen aan om alle soorten gebouwen beter te isoleren en comfortabeler te maken.
De EDILTECO® Group is meer bepaald marktleider op het gebied van de ontwikkeling van hoogwaardige producten en toepassingen op basis van geëxpandeerde polystyreenkorrels met toeslagstoffen.

EDILTECO® Benelux is naast België ook actief in Luxemburg en Nederland.
De onderneming beschikt over een uitgebreid en modern assortiment gebruiksklare producten voor het aanbrengen van dekvloeren, ondergronden voor vloerbedekkingen en onderdekvloeren en een compleet aanbod thermische gevelisolatie en spuitbare isolerende pleisters. Edilteco Benelux® consolideert zijn omzet (2 miljoen euro) met een stijging in 2020 ten opzichte van 2019 en streeft naar een jaar 2021 dat helemaal in het teken staat van groei en ontwikkeling!
EEN COMPLEET AANBOD OPLOSSINGEN VOOR DE BOUWSECTOR

Edilteco® Benelux biedt een ruim gamma bouwoplossingen aan voor de isolatie van vloeren en gevels, akoestische correctie van vloeren, passieve brandbeveiliging en aanmaak- en productiemateriaal voor Politerm®.
Hierna een overzicht van deze technieken.
Met een aandeel van 75 % van de totale activiteit is de dekvloermarkt van aanzienlijk belang voor Edilteco® Benelux. Deze markt omvat een reeks vloerproducten zoals...

- POLITERM® Fein is een ideaal toeslagmateriaal voor de aanmaak van uiteenlopende thermo-akoestische dekvloeren, mortels en lichtgewicht beton met een dichtheid van 200 tot 1800 kg/m3. Het gamma bestaat uit POLITERM® Fein (met een korreldiameter van 2-3 mm) en POLITERM® (met een korreldiameter van 4-6 mm).

- Lichtgewicht thermo-akoestische en gebruiksklare dekvloeren en mortels. Deze producten op basis van EPS-korrels zijn bedoeld voor de aanmaak van alle denkbare ondergronden voor vloerbedekkingen, dekvloeren, om niveauverschillen op te vangen, om hellingen aan te leggen, als thermische en akoestische isolatie tegen contactgeluiden en voor allerhande uitvullingen.

- De lichte, isolerende en gebruiksklare dekvloeren zijn bedoeld om constructies lichter te maken en om allerhande bestaande ondergronden te isoleren en akoestisch te behandelen bij de nieuwbouw en renovatie van flatgebouwen en eengezinswoningen.

- Het dBred-gamma met oplossingen voor isolatie en akoestische correctie. Dit productaanbod omvat verschillende oplossingen in de vorm van pleisters, randstroken, akoestische onderlagen, rollen en platen met een groot geluidsisolerend vermogen. De producten uit het dBred-gamma werden allemaal getest in het CEDIA akoestisch laboratorium van de universiteit van Luik.

De gevelmarkt die elk jaar blijft groeien, omvat verschillende systemen voor thermische gevelisolatie, zoals:

- Het ECAP®-systeem voor thermische gevelisolatie maakt gebruik van half afgewerkte polystyreenplaten. Tijdens de productie kregen de platen een behandeling die de plaatsingstijd fors inkort door het verwerkingsscenario te vereenvoudigen.
Met ECAP® stellen we een aanzienlijke tijdswinst bij het plaatsen vast. De werken nemen dus minder tijd in beslag en zijn minder zwaar. Het is de ideale mix van energie-efficiëntie, tijd- en arbeidsbesparing.

- Het EDIL-Therm®-procedé voor thermische gevelisolatie met dun pleisterwerk en polystyreen-, EPS- of steenwolplaten Dit systeem laat hoge thermische prestaties toe. Dankzij de ruime keuze aan sierpleisters met verschillende structuren en kleuren laat het EDIL-Therm®-systeem een persoonlijke esthetische afwerking toe die perfect aan de plaatselijke vereisten voldoet.

- Het Isolteco-systeem, een gebruiksklaar procedé voor thermische gevelisolatie met een lichte pleister voor een hoog thermisch isolerend vermogen. Omdat het licht en spuitbaar is, kan dit product worden gebruikt om gebouwen met een hoekige, convexe of gebogen vorm te isoleren, wat niet mogelijk is met traditionele isolatiesystemen die zich niet aan architecturale gevelvormen kunnen aanpassen.

- Het Politerm® Wall-systeem, een warmte-isolerend procedé door droogblazen voor thermische isolatie en het opvullen van tussenruimten in muren, vloeren en andere besloten ruimten. Politerm® Wall is gemaakt van nieuwe EPS-korrels met een constante korrelgrootte (korreldiameter van 3-6 mm) en is vormvast en volstrekt neutraal, waardoor zich geen schimmels of andere bacteriën kunnen vormen.

- Het Protherm Light®-gamma voor passieve brandbeveiliging van gebouwen biedt preventiemedewerkers de zekerheid dat de producten die in voorzieningen voor het grote publiek, zoals luchthavens, ziekenhuizen en scholen worden verwerkt, technologisch bijzonder betrouwbaar zijn. Protherm Light® is een lichtgewicht voorgemengde warmte-isolerende pleister (lage dichtheid van 300 kg/m3) voor gebruik binnen of buiten, op basis van een mix van nieuwe EPS-korrels, hydraulische bindmiddelen en speciale additieven. Hiermee kunnen heel wat ondergronden en structurele elementen (kolommen van beton of staal enz.) worden beschermd, inclusief muren en plafonds van gebouwen.

KWALITEIT EN KLANTTEVREDENHEID

De fabriek in Fleurus waar vooral producten van het Politerm®-gamma en kleurstoffen voor gevelpleisters worden geproduceerd, staat garant voor een constante productkwaliteit met de hoogste productprestaties.
Het gamma gevel- en gebruiksklare producten wordt in Frankrijk geproduceerd en kan prat gaan op een productkwaliteit die aan de Franse en Europese normen voldoet.
De akoestische producten worden in Italië geproduceerd, waar ze intern talrijke strenge tests en proeven ondergaan.
Voor de ontwikkeling van haar producten ontwerpt de Edilteco® Group haar eigen machines en industriële uitrustingen. Zo behoudt de Group de volledige controle over haar productieketen en blijft de kwaliteit van de producten authentiek. Edilteco® Group biedt partners echter de mogelijkheid om deze knowhow te benutten door hen expertise en productietechnologieën ter beschikking te stellen.

Zo biedt Edilteco® Benelux de commercialisering van de productie van het Politerm-assortiment® aan industriële partners aan. Zes chapeleggers hebben zich al bij dit partnerschap aangesloten en ontwikkelen hun Politerm® op basis van machines en alle knowhow van Edilteco® Group.
Het commercieel team van Edilteco® Benelux onderhoudt nauwe banden met partners. Of het nu gaat om handelaars, chapeleggers of betoncentrales, Edilteco® Benelux verbindt zich ertoe echt bijstand te garanderen bij het aanbieden van oplossingen.
Elk lid ondersteunt architecten, bestekmakers en gebruikers tijdens hun projecten. Ze zijn ook perfecte technische adviseurs die opleiding op locatie geven om het correcte gebruik van de producten te garanderen.

EDILTECO® Benelux beschikt zoals u kunt merken over heel wat competenties die het tot een bevoorrechte gesprekspartner voor de bouwsector maken. Met zijn innovatief, hoogwaardig en genormeerd aanbod dat inspeelt op hedendaagse problemen in de bouwsector, biedt EDILTECO® Benelux een antwoord op de vraag van een groeiend aantal ambachtelijke en grote bouwondernemingen.

SHARE

BLIJF IN CONTACT MET ONS

Schrijf je in om onze actualiteiten, onze nieuwigheden te ontvangen

loading