SOL

Ons assortiment voor vloeren

Door EPS-korrels aan de samenstelling van uw mortels toe te voegen worden de bouwstructuren aanzienlijk lichter: van 66% tot 90%.

Onze aggregaten

Korrels van zuiver geëxpandeerd polystyreen met gecontroleerde korrelgrootte, met een buitenlaagje van een speciale, gepatenteerde toeslagstof.

De EPS-korrels, basismateriaal voor ons hele vloerassortiment, zijn beschikbaar in zakken van 50 tot 500 liter.
Dit granulaat kan gebruikt worden als gedeeltelijke of volledige vervanging van het zand en grind dat in traditionele mortels en beton wordt gebruikt. De toevoeging van polystyreenkorrels maakt niet alleen de bouwstructuren aanzienlijk lichter, maar voegt bovendien een isolerende waarde en een thermische en akoestische correctie toe.

Onze granulaten zijn geëxpandeerd en bewerkt in onze fabrieken en kunnen dus geen gerecycleerd polystyreen, polystyreenafval of andere organische of kunstmatige aggregaten bevatten.

Onze gebruiksklare lichtgewicht mortels

Volledig assortiment van gebruiksklare lichtgewicht mortels, beschikbaar in zakken van 20 tot 70 liter.

Deze lichtgewicht mortels worden gebruikt als isolatie of als thermische of akoestische correctie.
Het merendeel van de mortels in het assortiment is vervaardigd op basis van korrels van zuiver geëxpandeerd polystyreen met een gecontroleerde korrelgrootte, met een buitenlaagje van een speciale, gepatenteerde toeslagstof. Een van de producten is vervaardigd op basis van een aggregaat van gebroken olijvenpitten.
Deze samenstelling maakt lichtere bouwstructuren mogelijk, met een verbetering van het gewicht van 66% tot 90% vergeleken met traditioneel beton.

De lichtgewicht mortels kunnen op diverse ondergrondtypen worden toegepast, in eengezinswoningen of collectieve woningbouw, in nieuwbouw of renovatieprojecten.
De mortels worden gebruikt als:

  • Ondergrond voor diverse vloerbekledingen
  • Egalisatielaag
  • Isolerende egalisatielaag of overgangslaag
  • Correctie van niveauverschillen
  • Creëren van hellende oppervlakken
  • Warmte-isolatie en akoestische isolatie (contactgeluiden)
  • Diverse soorten opvul- en uitvullagen enz.

 

BLIJF IN CONTACT MET ONS

Schrijf je in om onze actualiteiten, onze nieuwigheden te ontvangen

loading